outdoorstoffen.com - isla sunproof beachclub

Isla Sunproof

ISLA Sunproof is een van onze “huismerk” outdoorstoffen uit onze Palm Beach collectie. ISLA is gemaakt van 100% Solution Dyded Olefin. Door de breedte van de stof (165cm) leent deze zich uitstekend om er bijvoorbeeld grote lounge kussens van te maken. Uiteraard kan de stof natuurlijk voor vele andere doeleinden gebruikt worden. ISLA is waterafstotend en wasbaar op 40 graden.

Hoge kleurechtheid

Alle ISLA Sunproof kleuren zijn Solution dyed. Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt de hoogste kleurvastheid omdat de pigmenten tijdens de productie in de garens worden ingebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. Dit zorgt voor een hoge licht echtheid score >7 op een schaal van 8. Bij oppervlakte geverfde stoffen is alleen het oppervlak van het garen geverfd (gekleurd), het binnenste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder is en sneller kleur kan verliezen.

Onderhoudsvriendelijk en van nature vlekbestendig

ISLA is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Daarom kunnen er vlekken en vuil in de openingen tussen de garens blijven zitten, maar ze zullen er nooit in doordringen. Daarom kunnen vlekken en vuil zo gemakkelijk worden verwijderd. ISLA is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor reiniging wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel heeft geen invloed op de stof of de kleuren ervan. Het is dus mogelijk om bleekmiddel of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken als u moeilijk te verwijderen vlekken heeft.

Waterafstotend

ISLA heeft een waterafstotende behandeling ondergaan. Dit zorgt ervoor dat de stof uitstekend bestand is tegen een fikse regenbui of een middag naar het zwembad. Bijkomend voordeel van waterafstotend is dat de stof ook snel weer op droogt. Isla is zeer goed bestand tegen chloor- en zeewater.

Milieuvriendelijk, 100% recyclebaar

Waarom is ISLA een milieuvriendelijke stof?
We gebruiken minder middelen om een beter product te maken. ISLA is gemaakt met een van de lichtste materialen die er zijn (ISLA drijft op water!) dus we hebben minder materiaal nodig om 1 m2 stof te maken. Hierdoor heeft Isla een lichter gewicht per m2 maar biedt het wel uitstekende eigenschappen als outdoorstof.
ISLA is 100% recyclebaar. Deze buitenstof is gemaakt van een van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Als het leven van ISLA voorbij is, kan het worden omgesmolten en tot 9 keer tot nieuwe producten worden gevormd voordat het thermisch wordt gerecycled.
ISLA heeft Oeko-Tex label Klasse 1

Praktische informatie

Aan de lucht laten drogen
Bescherm het materiaal tegen slecht weer wanneer het niet in gebruik is.
Niet naast reflecterende oppervlakken of verwarmingselementen plaatsen
ISLA houdt minimaal 97% van de UV-stralen tegen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de schaduw die ISLA maakt uitstekend is.