Geplaatst op

Isla Sunproof

outdoorstoffen.com - isla sunproof beachclub

ISLA Sunproof is ons “huismerk” outdoorstof. ISLA is gemaakt van 100% Solution Dyded Olefin. Door de breedte van de stof (165cm) leent deze zich uitstekend om er bijvoorbeeld grote lounge kussens van te maken. Uiteraard kan de stof natuurlijk voor vele andere doeleinden gebruikt worden. ISLA is waterafstotend en wasbaar op 40 graden.

Hoge kleurechtheid

Alle ISLA Sunproof kleuren zijn Solution dyed. Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt de hoogste kleurvastheid omdat de pigmenten tijdens de productie in de garens worden ingebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. Dit zorgt voor een hoge licht echtheid score >7 op een schaal van 8. Bij oppervlakte geverfde stoffen is alleen het oppervlak van het garen geverfd (gekleurd), het binnenste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder is en sneller kleur kan verliezen.

Onderhoudsvriendelijk en van nature vlekbestendig

ISLA is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Daarom kunnen er vlekken en vuil in de openingen tussen de garens blijven zitten, maar ze zullen er nooit in doordringen. Daarom kunnen vlekken en vuil zo gemakkelijk worden verwijderd. ISLA is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor reiniging wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel heeft geen invloed op de stof of de kleuren ervan. Het is dus mogelijk om bleekmiddel of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken als u moeilijk te verwijderen vlekken heeft.

Waterafstotend

ISLA heeft een Teflon behandeling ondergaan. Teflon biedt een uitstekende en langdurige water- en olieafstoting. Isla is zeer goed bestand tegen chloor- en zeewater.

Milieuvriendelijk, 100% recyclebaar

Waarom is ISLA een milieuvriendelijke stof?
We gebruiken minder middelen om een beter product te maken. ISLA is gemaakt met een van de lichtste materialen die er zijn (ISLA drijft op water!) dus we hebben minder materiaal nodig om 1 m2 stof te maken. Hierdoor heeft Isla een lichter gewicht per m2 maar biedt het wel uitstekende eigenschappen als outdoorstof.
ISLA is 100% recyclebaar. Deze buitenstof is gemaakt van een van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Als het leven van ISLA voorbij is, kan het worden omgesmolten en tot 9 keer tot nieuwe producten worden gevormd voordat het thermisch wordt gerecycled.
ISLA heeft Oeko-Tex label Klasse 1

Praktische informatie

Aan de lucht laten drogen
Bescherm het materiaal tegen slecht weer wanneer het niet in gebruik is.
Niet naast reflecterende oppervlakken of verwarmingselementen plaatsen
ISLA houdt minimaal 97% van de UV-stralen tegen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de schaduw die ISLA maakt uitstekend is.

Geplaatst op

Agora – onderhoud

outdoorstoffen.com - agora onderhoud

Solution Dyed Acryl

Elke Agora stof is gemaakt van solution dyed acryl. Dit betekent niet meer en niets minder dan dat de stof door en door geverfd is. De stof biedt de uitzonderlijke combinatie dat deze zowel sterk als functioneel is. De stoffen zijn ontworpen met de bedoeling om duurzaam en weersbestendig te zijn. De waterafstotende afwerking verbetert de kwalitatieve eigenschappen van het materiaal en de stoffen zijn vlekwerend en gemakkelijk schoon te maken. De stoffen zijn makkelijk in het gebruik en hebben minimaal onderhoud nodig. 

Basis onderhoudstips

 • Reinig Agora stoffen met neutrale zeep in lauwwarm water: we raden aan om te reinigen op een temperatuur niet warmer dan 30 °.
 • Bleekmiddel kan met mate worden gebruikt: chloorbleekmiddel heeft geen invloed op de kleur van de solution dyed acryl vezel en het is daarom mogelijk om dit te gebruiken voor de verwijdering van hardnekkige vlekken, inclusief schimmel. Chloor bleek,sterke chemicaliën of wasmiddelen zullen uiteindelijk invloed hebben de sterkte van een vezel of doek, dus het is beter om een verdunde oplossing te gebruiken Wij adviseren hiervoor: één deel bleekmiddel op twintig delen water.
 • Niet chemisch reinigen
 • Aan de lucht drogen: gebruik geen wasdroger
 • Indien nodig: strijken op lage temperatuur

Veel voorkomende vlekken

Hieronder tref je een overzicht met veelvoorkomende vlekken. Klik op het plusteken om de reinigingsmethode te zien.

Geplaatst op

Acrisol – onderhoud

Makkelijk schoon te maken

De Acryl Dralon® is een stof die zeer gemakkelijk onderhouden kan worden. De stof kan worden gewassen op ongeveer 30 ° graden en gestreken op een lage temperatuur.

De stof is bestand tegen chemische middelen en kan worden schoongemaakt met een milde zeep en warm water of met producten speciaal bedoeld voor het reinigen van stoffering. (Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing en bij twijfel probeer het uit op een onzichtbare plaats)

Dagelijks vuil kan worden verwijderd door de stof te borstelen of voorzichtig te stofzuigen.


Basis onderhoudstips:

 • we raden aan om te reinigen bij een temperatuur van niet meer dan 30 °
 • niet bleken
 • gebruik geen oplosmiddelen of schuurmiddelen
 • niet chemisch reinigen
 • luchtdrogen – gebruik geen wasdroger
 • strijken op lage temperatuur

Geplaatst op

Sparkling

Brilliant Life! De Acrisol Spark is een mooie volle uni met een licht gemeneerd effect. De geeft de stof een frisse en sprankelende uitstraling. De outdoor stof Spark is waterafstotend en makkelijk schoon te maken. Een duurzame buitenstof die voor vele doeleinden zoals: terras, tuin, lounge- en bootkussens, parasols schaduwdoeken etc.

Ieder individu heeft een andere smaak. Daarom heeft de Acrisol collectie een groot scala aan combinatiemogelijkheden met uni’s, strepen en bloemmotieven. Dit geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke tint aan je binnen- en buitenleefruimte te geven.

Geplaatst op

Waterdicht of waterafstotend?

outdoorstoffen.com - waterafstotende buitenstof

Wij krijgen regelmatig de vraag wat is beter: waterdicht of waterafstotend? Voor beide is eigenlijk wel iets te zeggen. 

Vaak worden van onze outdoorstoffen kussens gemaakt. Als het om buitenkussens gaat dan klinkt waterdicht natuurlijk wel heel verleidelijk. Immers als er geen water in kan komen dan gaan ze ook langer mee. 

Waterdichte kussens bestaan niet...

Waterdicht materiaal bestaat wel maar compleet waterdichte kussens niet. Op het moment dat je een naald in het materiaal steekt om de hoes te stikken is de stof of het kussen eigenlijk al lek. Bijkomend nadeel is dat waterdichte materialen niet ademen. De lucht kan er niet meer uit en krijg je het gevoel dat je op een ballon zit. Dit geeft vervolgens weer extra druk op naden en ritsen. 

Echter op het moment dat je een waterdicht materiaal combineert met een ventilerende stof (vaak aan de onderzijde van het kussen) dan kun je daar prima een comfortabel zitkussen van maken. 
Voordeel: na een regenbui kun je bijna gelijk weer op het kussen zitten 
Nadeel: kussens zijn niet keerbaar

Waterafstotend

Waterafstotende stoffen zijn, en de naam zegt het al, waterafstotend. Bij langdurige blootstelling aan vocht kan het zijn dat dit in de vulling van het kussen trekt. Waterafstotende stoffen ventileren zeer goed dus wat erin kan kan er ook weer uit. Ze zijn ook zo weer droog. In vergelijking met waterdichte stoffen zijn waterafstotende stoffen veel soepeler en makkelijker te verwerken. 

Een deel van onze outdoor collectie is gemaakt van 100% solution dyed acryl. Deze vezels zijn door en door geverfd met zeer stabiele UV pigmenten. Dit maakt de stof zeer kleurbestendig tegen de gevolgen van schadelijk zonlicht. De stof is waterafstotend, vlek- en schimmelwerend en bestand tegen chloor- en zeewater. Deze buitenstoffen zijn machine wasbaar op 30 graden en hardnekkige vlekken kunnen zelfs gereinigd worden met bleekmiddel. 

Deze zijn stoffen ontwikkelt om gedurende het hele jaar buiten gebruikt te worden. Toch adviseren wij om de kussens gedurende de winterperiode naar binnen te halen, dan blijven ze mooier en heb je er nog langer plezier van!

Geplaatst op

Agora Artisan collectie

De buitenstof Agora Artisan kenmerkt zich door een zachte grip en duurzaamheid met een mooie uitstraling. Mooie zware kwaliteit outdoorstof met een gemeleerd effect. Deze stof is 160cm breed. De vijf jaar garantie op deze collectie zorgt ervoor dat je probleemloos kunt genieten van deze mooie stof in talloze kleuren.


De stof is waterafstotend, vlekwerend behandeld, zee- en chloorwaterbestendig en wasbaar op 30 graden. Samenstelling 100% solution deyed acryl wat garant staat voor een hoge lichtechtheid. Onze stoffen zijn zeer geschikt voor gebruik op steigerhouten meubelen, loungesets en (horeca) terrasstoelen. En natuurlijk ook voor bootkussen, camperkussens en caravankussens.

Geplaatst op

Twitell: 2 stoffen in 1

outdoorstoffen.com - buitenstof agora twitell

Ken je dat? Je ziet een stof en dan vind je de achterkant mooier dan de voorkant. Wij hebben daar nu een oplossing voor.

De kwaliteit Twitell uit onze binnen- en buitenstoffencollectie kenmerkt zich niet alleen door een zachte grip en duurzaamheid maar daarnaast is de stof geschikt voor dubbelzijdig gebruik. Beide zijden van de stof zijn als voorkant te gebruiken.

De vijf jaar garantie op deze collectie zorgt ervoor dat u probleemloos kunt genieten van deze mooie stof in talloze kleuren en dessins. Deze stof is 160cm breed.

Geplaatst op

Panama outdoorstof

outdoorstoffen.com - panama outdoorstof

Panama outdoorstof. De kwaliteit Panama uit onze binnen- en buitenstoffencollectie kenmerkt zich door een zachte grip en duurzaamheid. De stof heeft een mooie linnen/katoen uitstraling.  De stof is waterafstotend en bestand tegen chloor- en zeewater. De vijf jaar garantie op deze collectie zorgt ervoor dat je probleemloos kunt genieten van deze mooie stof in talloze kleuren. Deze stof is 160cm breed en UV bestendig. Onze stoffen worden speciaal ontwikkeld om gedurende het hele jaar buiten te worden gebruikt en dat is natuurlijk ideaal voor in de tuin, op het terras of op een boot, sloep of jacht.

Geplaatst op

Betalen via Afterpay

outdoorstoffen.com

Vanaf nu is het ook mogelijk om bij ons te betalen via Afterpay. AfterPay voert voor ons het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving My AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay.

Let op:op dit moment werkt afterpay alleen nog bij de afname van volledige metrages (bijvoorbeeld: 1 meter of 4 meter of 7 meter enz.)